dijous, 22 de gener de 2015

PASTÍS DE FORMATGE

El passat dia 11 de gener va ser l'aniversari del petit de casa, en un plis plas ens hem plantat als 4 anys!!

Per celebrar l'aniversari amb la família vaig decidir fer un pastís de formatge que vaig veure al bloc de La cuina de sempre i com sempre que fas una recepta seva, va quedar perfecte. Això si, jo enlloc d'edulcorant vaig fer servir sucre.

No és el típic pastís de formatge atapeït sinó que queda alt i esponjós, vindria a ser un New York Cheesecake.

Acompanyat amb un coulis de maduixa a part de vistós queda molt i molt bo.

INGREDIENTS:
100 grams de sucre.
3 ous frescos.
200 grams de formatge cremós.
250 grams de formatge mascarpone.
1 iogurt grec.
100 grams de nata líquida.
40 grams de farina de blat de moro.
Spray antiadherent
10-12 melindros.

PASSOS:
1. Posem els ous dins el bol per batre'ls.
2. Barregem el sucre amb els ous fins que quedi escumós.
3. Quan ja tenim els ous a punt hi incorporem el formatge mascarpone i també el formatge cremós, el iogurt, la nata líquida i la maizena.
4. Ara ja si ho batem tot, ha de quedar una crema fina i sense grumolls.
5. Tot seguit fem la base del pastís, es pot fer de galetes però aquesta vegada he seguit les indicacions del bloc i l'he fet de melindros. Omplim la base de melindors, que no es vegi cap espai blanc i li posem un petit raig de llet per que quedi més melós i no quedi tan sec.
6. Ara ja hi podem afegir la crema de formatge i donar-li uns copets per que marxi l'aire.
7. Ho posem a coure al forn a 170º durant uns 35-40 minuts. En els últims 5 minuts es pot daurar la capa superior posant el forn en funció de grill.

IMPORTANT!!! quan acabi la cocció veureu que el pastís tremola pel mig com si fos un flam, aquesta és la textura que ha de tenir.

8. El deixem refredar i ja es pot desmotllar.

1 comentari:

  1. El martí i jo probarem de fer-lo. Te molt bona pinta!

    ResponElimina