dissabte, 20 de juny del 2015

PASTÍS DE DONUTS


Aquest és l'altre pastís que vaig fer per la festa del Nil i els seus amics. A mi personalment em va agradar més aquest, tot i que atipa un munt!!, però va haver gustos per tot.

Aquesta recepta és del blog de Pasen y degusten.

INGREDIENTS:
Per la base:
2 sobaos.
3 donuts.

Per la crema:
6 donuts.
500 ml. de nata.
250 ml de llet.
125 grams de sucre.
250 grams de formatge cremós.
2 sobres de cuallada.

Pel crumble:
50 grams de galetes digestive.
25 grams de sucre morè.
25 grams d'ametlles.
30 grams de mantega.
Un pessic de canyella en pols.
1 donut.

PASSOS:
1. Per fer la base, triturem els sobaos i els donuts i posem la barreja sobre el motllo, apretem i allisem.
2. Per fer la crema, triturem els donuts.
3. Posem al foc la nata amb la llet, el sucre, els donuts triturats i el formatge cremós. Remenem suaument els ingredients fins que el formatge es fongui.
4. Quan la barreja sigui calenta sense arribar a bullir incorporem els sobre de cuallada. Remenem bé per que no es facin grumolls i deixem que es refredi una mica.
5. Un cop feta la crema, la posem sobre la base del pastís, esperem que refredi i la posem a la nevera.
6. Per fer el crumble (millor el dia següent), posem tots els ingredients al robot de cuina i triturem fins que veiem que té un aspecte sorrenc. Treiem el pastís de la nevera i posem el crumble per sobre.

Si les tasteu ja em direu quina us agrada més!!

PASTÍS DE DONETES


L'altre dia, i com ja va sent tradició, vem celebrar l'aniversari del Nil juntament amb els companys de classe que també fan anys a l'estiu.

Cada any m'encarrego de preparar el pastís, i aquest any vaig decidir fer-ne dos, un de donetes i un de donuts. Dos pastissos que no necessiten forn però que si necessiten nevera, i just a mi aquell dia se'm va espatllar!!! Així que vem tirar de la nevera de càmping i ens en vem sortir prou bé!!

Aquesta recepta l'he tret del blog El saber culinario.



INGREDIENTS:
Per la base:
20 galetes Maria.
2 cullerades de colacao.
60 grams de mantega fosa.

Crema de donetes:
12 donetes.
600 ml de nata de cuina.
400 ml de llet.
90 grams de sucre.
2 sobres de cuallada.

Cobertura de xocolata:
120 ml de nata de postres.
180 grams de sucre.
145 d'aigua.
60 grams de colacao.
1 culleradeta de cafè instantani.
1 pessic de canyella molta.
6 grams de gelatina en làmines.

PASSOS:
1. Per preparar la base triturem les galetes i les barregem bé amb la mantega desfeta i el colacao. Posem la barreja sobre el motllo i apretem bé. Ho reservem a la nevera.
2. Per preparar la crema de donetes, primer dissolem els sobres de cuallada en un got de llet freda i escalfem el que queda de llet juntament amb la nata. afegim el sucre i els donetes a trossos. Quan aquesta barreja comenci a bullir, afegim la llet amb la cuallada i remenem fins que torni a bullir. En aquest moment retirem del foc i triturem. Tirem la crema sobre la base de galetes.
3. Un cop hem posat tota la crema dins el motllo, deixem que es refredi una mica i el posem dins de la nevera fins el dia següent.
4. Per preparar la cobertura posem a escalfar tots els ingredients, excepte la gelatina, i deixem que bulli durant uns minuts. Esperem que es refredi una mica per disoldre la gelatina. Quan s'hagi refredat una mica i hagi agafat cos, ja està llesta per posar per sobre el pastís.
5. Ho deixem refredar com a mínim una hora a la nevera i ja el tindrem llest per menjar.

Realment és molt fàcil de fer i té un gust molt potent a donetes!!

dimecres, 10 de juny del 2015

FILET WELLINGTON


Feia temps que volia provar de fer aquesta recepta i després de molt buscar vaig trobar la de la pàgina del Sergio i se'm va fer la boca aigua!!

Tenia la ocasió perfecte per fer-ho, venien uns amics a dinar i era una aposta segura. Així que em vaig posar mans a la massa...

INGREDIENTS:
1 filet de porc.
1 placa de pasta de full.
250 grams de xampinyons.
1 llauna de paté.
Pernil salat.
1 ou.

Per la salsa:
1 pastanaga.
1 ceba.
100 grams de xampinyons.
Brou de carn.
1 cullerada de farina.

PASSOS:
1. El primer que hem de fer és segellar la carn a la paella a foc fort. El salpebrem.
2. Untem de paté la placa de pasta de full.
3. Fem els xampinyons tallats a làmines. Una vegada fets els posem a sobre el paté.
4. Posem el pernil salat a sobre els xampinyons i el filet al mig.
5. Ara emboliquem el filet amb el pernil salat i tot seguit el tanquem bé amb la pasta de full.
6. El decorem i el pintem amb ou. El posem al forn a 200º entre 20-25 minuts.
7. Per fer la salsa: fem els xampinyons, la ceba i la pastanaga a foc lent. Una vegada fet i ben tovet afegim una cullerada petita de farina i uns 300 ml de brou. Ho deixem cuinar 15 minutets més. Un cop tenim la salsa la passem per la batedora.

BON PROFIT!!