dimarts, 5 de maig del 2015

PASTÍS DE CREMA I PLÀTAN


Pel meu aniversari, ja fa cosa de mes i mig, vaig veure un pastís a la revista de Lecturas que em va fer força el pes, tot era provar-ho i acabar de saber si ens agradava o no. La resposta és un si profund, és un pastís que queda molt suau, però això si, t'ha d'agradar bastant el plàtan, ja que el seu gust predomina per sobre de tot.

INGREDIENTS:
200 grams de galetes Maria.
Mantega.
200 ml de llet.
300 ml de nata per muntar.
100 grams de sucre.
1 branca de canyella.
50 grams de maicena.
3 rovells d'ou.
3 plàtans.
1 llimona.
50 grams de sucre morè.

PASSOS:
1. Triturar les galetes maria. Afegir 90 grams de mantega tova i un pessic de sal. Amassar fins a obtenir una massa homogènia. 
2. Preescalfar el forn a 180 graus.
3. Unteu el motllo amb mantega i cobriu el fons amb la massa de les galetes, formant una capa de 2 cm. Deixar-la a la nevera mitja hora.
4. Posar en una cassola 150 ml de llet, la nata, la canyella i el sucre. Feu-ho bullir i retirem del foc. Deixar reposar 5 minuts i retirar del foc.
5. Barrejar la llet restant amb la maicena i els rovells batuts. Incorporar-ho a la llet que hem preparat i coure durant 5 minuts. Quan estigui tebi, tapem amb film i deixem reposar 30 minuts a la nevera.
6. Posar la crema en el motllo i anivellar la superfície.
7. Pelar els plàtans i tallar-los en rodanxes. Ruixar-los amb el suc de la llimona, posar-los sobre el pastís i posar una mica de sucre morè per sobre.
8. Posar el pastís al forn durant 10 minuts. Deixar refredar i posar-la a la nevera mínim 1 hora.

BON PROFIT!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada