dilluns, 23 de febrer del 2015

MANDONGUILLES DE XORIÇO I NOUS


Remenant pel blog de l'Exquisit vaig trobar aquesta recepta, em va sorprendre veure unes mandonguilles de xoriço, i el cuquet de la curiositat va voler que les provés de fer!!
El resultat em va sorprendre molt, tot i portar xoriço el seu gust queda ben integrat amb la resta d'aliments i són molt agradables de menjar.
INGREDIENTS:
500 grams de carn picada mixta.
50 grams de xoriço.
30 grams de nous.
1 ceba.
3 cullerades soperes d'oli d'oliva.
1 ou.
1 rovell d'ou.
1 dent d'all.
2 cullerades soperes de julivert fresc picat.
2 torrades.
2 llesques de pa de motlle.
4 cullerades soperes de llet.
2 cullerades soperes de farina.
Sal i pebre negre.
Per la salsa:
1 ceba.
1 dent d'all.
1/4 culleradeta de comí en pols.
1 culleradeta de pebre vermell dolç.
50 ml. de vi blanc.
400g. de tomàquet a trossos, de llauna.
1 fulla de llorer.
Sal i pebre.
PASSOS:
Per fer les mandonguilles:
1. Sofregir la ceba en una paella amb oli a foc baix fins que estigui transparent.
2. Remullar la molla de les llesques de pa, sense la crosta, a la llet.
3. En un bol barrejar la carn, el xoriço triturat, les nous picades, la ceba sofregida, l'ou, el rovell, l'all premsat, el julivert, les torrades, la molla del pa (hem de treure l'excedent de llet), la sal i el pebre. Formar boles i enfarinar-les.
4. Fregir-les en una paella a foc fort per que es daurin. Posar-les sobre paper absorvent i reservar.
Preparació de la salsa:
1. Sofregir la ceba picada i l'all premsat en el mateix oli de les mandonguilles, a foc baix durant 10 minuts, removent. Afegir el comí i el pebre vermell. Tirar el vi, els tomàquets i el llorer. Fer que bulli i afegir les mandonguilles. Baixar el foc i cuinar sense tapar durant 25 minuts.
2. Per que quedés amb una mica més de suc li vaig afegir una mica de brou de verdures.
Ara que ho veig escrit sembla que doni molta feina, però us asseguro que hi ha molts ingredients però és ben ràpid de fer!! Serviu-les ben calentones!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada