Els calamars m'agraden molt, i m'agraden fet de moltes maneres diferents. A casa però tenim problemes, si no són amb salsa no els hi agraden. Vaig trobar aquesta recepta i els hi va agradar força, un gran descobriment!!
INGREDIENTS:
1 Kg de calamars.
1/2 kg de musclos.
2 cebes.
3 dents d'all.
4 cullerades d'ametlla picada.
1 gotet de vi de Xerès.
Pebre vermell.
Julivert.
1 fulla de llorer.
Oli.
Pebre.
Sal.
PASSOS:
1. Neteja els calamars. Talla els cossos en anelles i les potes en trossos petits.
2. Pela i pica les cebes i els alls. Renta el julivert i pica'l. Neteja la fulla de llorer.
3. Escalfa 3 cullerades d'oli en una cassola. Afegim la ceba i la sofregim durant 12 minuts, fins que estigui transparent. Incorporem l'all, les 4 cullerades d'ametlles i els calamars. Removem i seguim amb la cocció dos minuts més.
4. Afegim el vi i el deixem reduir. Afegim 100 ml d'aigua i la fulla de llorer. També hi posem el julivert, mitja culleradeta de pebre vermell, sal i pebre. Deixem els calamars uns 30 minuts fent xup-xup.
5. Mentrestant, renta els musclos i posa'ls en una olla amb un dit d'aigua fins que s'obrin. Un cop fets, treu la closca buida i reserva'ls.
6. Quan quedin dos minutets per acabar, afegeix els musclos i ja ho tindrem a punt!!
Bon profit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada