diumenge, 25 de gener del 2015

FOCACCIA D'OLIVES

 No les tenia totes amb aquesta recepta, però us asseguro que m'ha ben sorprès, està bona, bona!! La meva no ha quedat tan bonica com la original, de la web de El aderezo, però qui la prova, repeteix!!

INGREDIENTS:
1 patata gran bullida.
350 grams de farina.
1/2 cub de llevat fresc.
Una miqueta de sucre.
60 gr. d'olives verdes sense os.
1 ceba petita.
1 cullerada de cafè de mel.
Orenga.
Vinagre balsàmic.
Oli d'oliva.


PASSOS:
1. Bullim la patata i la triturem amb una forquilla fins a convertir-la en puré.
2. Posem per sobre la farina i preparem un forat al mig com si fos un volcà.
3. Dissolem el llevat amb una mica de sucre i dues cullerades d'aigua.
4. Tirem el llevat a l'interior del volcà i deixem reposar 10 minuts.
5. Afegim 150ml d'aigua i ho pastem fins a aconseguir una massa llisa.
6. Deixem reposar mentre preparem el farcit.
7. En una paella i a foc suau fem la ceba i les olives picades ben petitones, afegim una cullerada grossa d'orenga, la mel i un parell de cullerades d'aigua, remanem i deixem que s'evapori el líquid.
8. Afegim una mica de sal i unes gotes de vinagre de Mòdena.
9. Remenem i ho afegim a la massa.

10. Pastem de nou la massa i la dividim en dos. Disposem cada una d'elles sobre un paper de forn, fins que tinguin 1,5cm de gruix, aproximadament.
11. Deixem que llevi 30 minuts. Clavem lleugerament els dits sobre la massa, hi posem una mica d'oli d'oliva i hi acabem posant sal Maldon.
12. Introduïm la safata a mitja altura durant uns 20 minuts a 190º.
13. La traiem i deixem refredar sobre una reixeta.

Per un sopar de pica pica, talladeta a trossets va molt bé per acompanyar. BON PROFIT!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada