divendres, 20 de març del 2015

CONILL AL TORRÓ


Ja tornem a ser dia 20 i avui toca presentar un plat del blog Els fogons del pare. És un blog que no coneixia i que està ple de receptes!! Costa triar-ne una, però com a casa encara quedava torró de xixona de les festes de Nadal em vaig decantar per aquest conill.

És una manera de menjar el conill ben diferent, amb un gust peculiar, entre dolç i salat. A casa va agradar molt. Ara el que serà difícil serà trobar torró a ple juliol!!





INGREDIENTS:
1 conill tallat a octaus.
1 ceba grossa.
1 pastanaga.
1 branca d'api.
1 tomàquet madur.
1/3 d'una barra de torró de xixona.
200 grams de mongeta cuita.
50 grams de pernil a daus.
1 gra d'all.
Oli, sal i pebre.

PASSOS:
1. Salpebrem el conill i el passem a una cassola amb tres cullerades d'oli. El deixem agafar color per tots costats i el reservem.
2. A la mateixa cassola hi sofregim la ceba. Així que comenci a agafar color hi afegim la pastanaga, i uns minuts més tard l'api i el tomàquet pelat. Quan tinguem el sofregit a punt hi reincorporem el conill. Ho cobrim gairebé d'aigua i deixem coure a foc suau durant tres quarts d'hora.
3. Enretirem els talls de conill llevat del fetge. Amb el braç elèctric el triturem amb les verdures i el torró aconseguint una salseta fina. Hi reincorporem el conill, rectifiquem de sal i ho deixem coure tot plegat durant un quart més.
4. Mentrestant pelem l'all i el tallem a làmines fines. El posem en una paella amb una cullerada d'oli a foc suau. Quan agafi color hi posem també el pernil a daus i un minut després les mongetes cuites. Ho saltem durant tres minuts.
5. Emplatem el conill i l'acompanyem amb les mongetes saltejades.

7 comentaris:

  1. Una recepta ben original i bona!!! bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. Espectacular aquest contrast!, segur que heu gaudit remenant entre les receptes del Manel oi?. Moltes gràcies per participar i passar una bona estona compartint cuina!

    ResponElimina
  3. Una combinació sorprenent i arriscada! És una de les coses interessants de "remenar" entre les receptes dels blogs que proposa Mercè. A la foto té una pinta molt llaminera! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La pinta és llaminera, però la realitat és que era molt més que llaminer!!! Us animo a probar-lo!!

      Elimina
  4. Hola Núria,
    Gràcies per haver dedicat part del teu temps a navegar entre les meves propostes, m'alegro molt de que n'hagis trobat una que t'ha semblat engrescadora i que us hagi agradat.
    Tens raó, tal com l'has fet és una recepta de primers d'any, quan encara tenim restes de torró, a no ser que...
    ... a la picada hi posis un grapat d'ametlles i una cullerada de mel, els dos ingredients principals del torró, el resultat és molt similar.
    Una abraçada.
    Manel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Manel, va ser difícil triar només una recepta, de fet en tinc unes quantes guardades per anar fent, jejejeje. Tens raó, ho probaré també amb ametlles i mel!!

      Elimina