dijous, 23 d’abril del 2015

PA DE SANT JORDI


Feia temps que tenia pendent aquesta recepta. M'encanta aquest pa, i aprofito sempre el dia de Sant Jordi i l'11 de setembre per comprar-ne. Aquest any m'he decidit a fer-lo a casa i el resultat ha estat sorprenent, és gustós i queda com de pastisseria, boníssim!!

La recepta que he seguit és del blog de Destapant cassoles, com sempre no falla!!



INGREDIENTS:
400 gr de farina de força.
200 gr d'aigua tèbia.
12 gr de llevat fresc.
80 gr de sobrassada.
100 gr de formatge ratllat.
5 gr de sal.
Unes quantes nous.

PASSOS:
1. Desfem el llevat amb una mica d'aigua tèbia.
2. En un altre bol barregem la farina, la sal i la resta d'aigua tèbia.
3. Quan estigui ben pastat afegim el llevat i l'aigua que hem barrejat.
4. Amassem uns 10 minuts fins que estigui tot ben integrat.
5. Dividim la massa en dues porcions. En una afegim la sobrassada fins que quedi ben absorvida i ben ataronjada de forma homogènia. A l'altre porció hi anem posant el formatge ratllat i les nous que haurem fet a bocins petits.
6. Deixem les 2 masses en bols enfarinats separats i tapats amb un drap dins del forn (apagat) i deixem llevar entre 45 minuts i 1 h.
7. Quan hagi passat aquest temps, les aboquem sobre una superfície enfarinada i en fem 5 porcions de la blanca i 4 de la de sobrassada.
8. Les anem col.locant al motlle (tipus plum cake) pintant amb una mica d'aigua entre porció i porció per tal que s'enganxin.
9. Tornem a tapar i deixem llevar altre cop 1 h.
10. Preparem el forn a 180º i enfornem el pa durant uns 30 minuts.
11. Quan estigui fet el desmotllem i el deixem refredar sobre una reixa.

Què aprofiti!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada