dissabte, 20 de juny del 2015

PASTÍS DE DONETES


L'altre dia, i com ja va sent tradició, vem celebrar l'aniversari del Nil juntament amb els companys de classe que també fan anys a l'estiu.

Cada any m'encarrego de preparar el pastís, i aquest any vaig decidir fer-ne dos, un de donetes i un de donuts. Dos pastissos que no necessiten forn però que si necessiten nevera, i just a mi aquell dia se'm va espatllar!!! Així que vem tirar de la nevera de càmping i ens en vem sortir prou bé!!

Aquesta recepta l'he tret del blog El saber culinario.



INGREDIENTS:
Per la base:
20 galetes Maria.
2 cullerades de colacao.
60 grams de mantega fosa.

Crema de donetes:
12 donetes.
600 ml de nata de cuina.
400 ml de llet.
90 grams de sucre.
2 sobres de cuallada.

Cobertura de xocolata:
120 ml de nata de postres.
180 grams de sucre.
145 d'aigua.
60 grams de colacao.
1 culleradeta de cafè instantani.
1 pessic de canyella molta.
6 grams de gelatina en làmines.

PASSOS:
1. Per preparar la base triturem les galetes i les barregem bé amb la mantega desfeta i el colacao. Posem la barreja sobre el motllo i apretem bé. Ho reservem a la nevera.
2. Per preparar la crema de donetes, primer dissolem els sobres de cuallada en un got de llet freda i escalfem el que queda de llet juntament amb la nata. afegim el sucre i els donetes a trossos. Quan aquesta barreja comenci a bullir, afegim la llet amb la cuallada i remenem fins que torni a bullir. En aquest moment retirem del foc i triturem. Tirem la crema sobre la base de galetes.
3. Un cop hem posat tota la crema dins el motllo, deixem que es refredi una mica i el posem dins de la nevera fins el dia següent.
4. Per preparar la cobertura posem a escalfar tots els ingredients, excepte la gelatina, i deixem que bulli durant uns minuts. Esperem que es refredi una mica per disoldre la gelatina. Quan s'hagi refredat una mica i hagi agafat cos, ja està llesta per posar per sobre el pastís.
5. Ho deixem refredar com a mínim una hora a la nevera i ja el tindrem llest per menjar.

Realment és molt fàcil de fer i té un gust molt potent a donetes!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada