dilluns, 19 d’octubre del 2015

MUSSOLA EN ADOB (CAZÓN EN ADOBO)

Feia temps que tenia pendent aquesta entrada, i és que un altre plat que em va agradar moltíssim del viatge a Cádiz va ser la mussola en adob.

Així que va ser arribar a Barcelona i mirar on en podia comprar. Quina va ser la meva sorpresa que un peix que allà es ven a totes les peixateries del mercat, aquí no es troba en gairebé cap... sort de La Sirena, que el tenen congelat i m'he pogut treure l'espineta!!



INGREDIENTS:
1 kilo de mussola.
4 alls.
Orenga.
Pebre vermell dolç.
2 gots de vinagre blanc.
2 gots d'aigua.
2 cullerades de comí.
Sal grossa.
Llorer.
Farina per arrebossats.
Oli d'oliva.

PASSOS:
1. Tallem la mussola en daus de la mida d'una mossegada i traiem l'espina. És una espina força fàcil de treure, ja que està al mig.
2. Posem el peix ja tallat en un bol, hi afegim els 4 alls aixafats, unes fulles de llorer a trossos, sal, 1 cullerada de pebre vermell dolç i un grapadet de fulles d'orenga. Per últim hi afegim el vinagre i l'aigua a parts iguals. Si voleu se li pot afegir una mica de comí recent molt, però això va a gustos. Tapem aquesta barreja amb paper d'alumini i ho reservem a la nevera un mínim de 6 hores.
3. Una vegada passat aquest temps preparem bé els ingredients per fregir-lo..
4. Escorrim bé l'adob en un colador i el posem a sobre de paper absorbent. Això ho fem perquè la farina no quedi remullada. El deixarem reposar deu o vint minuts.
5. Mentre anirem preparant la farina amb el pebre vermell. Una vegada que els trossos de mussola estiguin ben escorreguts els posarem a la farina i els arrebossarem molt bé.
6. Una vegada enfarinats els fregirem en abundant oli d'oliva fumejant. Un cop fregits els posem altra vegada sobre paper absorbent.

I ja només queda degustar-ho!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada