dimarts, 22 de desembre del 2015

TORTELL DE REIS


Si, si, ja sé que encara queden uns dies i que m'estic avançant... però l'altre dia vaig fer aquest tortell per compartir amb les companyes de la feina, i va quedar tan gustós que m'he vist amb la obligació de penjar-lo ja per si algú s'anima a fer-lo pel dia de Reis!!





INGREDIENTS:
Pel tortell:
500 grams de farina de força.
200 grams de llet.
100 grams de sucre.
10 grams de sal.
120 grams de mantega freda.
50 grams de llevat fresc.
1 ou.
20 grams de rom.
Ratlladura de pell d'1 taronja.
Ratlladura de pell d'1 llimona.
Fruita confitada.
Sucre bolado.
Un ou batut.

Pel massapà:
125 grams d'ametlla mòlta.
125 grams de sucre glas.
25 grams de clara d'ou.

PASSOS:
Per fer el massapà:
1. Barregem en un bol l'ametlla mòlta i el sucre glas.
2. Afegim la clara d'ou i ho barregem ben bé fins que tinguem una massa compacta.
3. Tapem el massapà amb film i el guardem a la nevera.

Per fer el tortell:
1. Posem en un bol tots els ingredients menys la llet i la mantega.
2. Amassem els ingredients i quan comencin a lligar li anem afegint mica en mica la llet.
3. Ara és el moment d'afegir la mantega tallada  daus. Quan ho tinguem tot ben amassat deixem reposar la massa tapada amb un film uns 20 minuts.
4. Passat el temps, agafem la massa i l'estirem amb el corró donant-li forma rectangular.
5. Agafem el massapà que tenim guardat a la nevera i li donem forma cilíndrica.
6. El posem a sobre la massa i l'anem embolicant.
7. Unim les dues puntes del tortell i el deixem reposar sobre la safata del forn amb paper antiadherent i tapat amb un film durant dues hores.
8. Preescalfem el forn a dalt i a baix a 200º.
9. Passades les dues hores, pintem el tortell, li afegim la fruita i el sucre per sobre.
10. Ho enfornem uns 12-13 minuts i llest per menjar-lo!!

Molt bones festes a tots i totes!!